Hormonjóga

A változókori egyensúlytalanságok helyreállítására

Mert nem kell belenyugodnunk és beleragadnunk abba, amin lehet javítani.

Megfelelő jógagyakorlással ugyanis ezek a kibillent folyamatok helyreállíthatók, a test öngyógyító folyamatai beindíthatók.

Mi az a hormonjóga?

A hormonjóga a hormonrendszer kiegyensúlyozásának természetes módszere. Egy dinamikus gyakorlási rendszer, amit Dinah Rodrigues dolgozott ki több mint 30 évvel ezelőtt. A női hormonrendszer érdekében egy fix gyakorlatsorban ötvözi és integrálja a Sívánanda tradíció, a Kundalíni jóga és egyes tibeti gyakorlórendszerek tudását. 

Miben segíthet a hormonjóga?

  • Ritkulnak vagy megszűnnek a hőhullámok,
  • Stabilizálódik az idegrendszer,
  • Javulnak a migrénes panaszok,
  • Megszűnik az álmatlanság,
  • Mérséklődnek a hangulatváltozások,
  • Mérséklődik vagy megáll a hajhullás,
  • Beindul a libidó,
  • A premenstruációs szindróma tünetei enyhülnek,
  • Megelőzhető a túl korai menopauza.

Hogyan hat a hormonjóga?

Speciálisan összeválogatott testgyakorlatokkal, hormonrendszert aktiváló légzéstechnikával és vizualizációs-relaxációs technikákkal járul hozzá a teljes megújuláshoz. További, még részletesebb olvasnivalót itt és itt találsz róla a jógablogon. 

Bárki megtanulhatja a hormonjógát?

Igen, nem szükséges hozzá jógás múlt, hiszen mindent alaposan elmagyarázok.

Mivel nemcsak a hormonjóga területén képződtem, hanem számos más jógairányzatot is jól ismerek, pontosan átlátom a Hormonjóga hatásmechanizmusát, és az esetleges nehézségeken is át tudlak segíteni.

A tanfolyam 4 héten át tart, összesen 8 órában vesszük át és gyakoroljuk be a teljes sort.  A gyakorlatok könnyűek, bárki meg tudja őket tanulni. Lépésről lépésre, biztonságosan vezetlek át a folyamaton.

FONTOS: a pozitív változáshoz a hormonjóga rendszeres gyakorlása szükséges, ennek minimuma heti 4×35 perc gyakorlás. Csak az jelentkezzen, aki kész ennyi időt és energiabefektetést önmagára szánni.

Mikor lesz a hormonjóga tanfolyam?

Az órák hetente, csütörtökönként 17.30–19.30 óra között lesznek. Eljöhetsz a Stúdióba személyesen, vagy csatlakozhatsz hozzánk online is.  

A találkozásainkat mindig rögzítem, a résztvevők a felvételt megkapják, így hiányzás esetén is tudják pótolni a lemaradást.

Dátumok: 2024. feburár 8., 15., 22., 29.

Mit kapsz, ha jelentkezel?

Az órák felvételén túl minden héten kapsz egy gyakorlóvideót is, az adott hétre szóló tananyaggal, mert így tudod valóban elsajátítani ezt az összetett rendszert. Az utolsó héten 3 videót kapsz: egy rövidebb reggeli és esti gyakorlást tartalmazót, valamint egyben a teljes sort.

Ezeket a felvételeket megtarthatod, a kapott tananyag tehát bármikor, egész életen át elérhető. Így később igény szerint felfrissítheted a teljes tanfolyamot vagy az egyes tartalmakat.

Jelentkezés:

Mivel mindenki egyéni figyelmet kap, maximum 12 főt tudok fogadni egy csoportban. Jelentkezni telefonon  vagy e-mailben tudsz. 

Számomra fontos a személyesség, ezért kérlek, mindig egyeztessünk telefonon, hogy egy rövid beszélgetés során tisztázzuk, esetleg vannak-e kizáró okok a tanfolyam elkezdéséhez.

Mennyibe kerül a hormonjóga tanfolyam?

A 4 alkalmas tanfolyam ára, az otthoni gyakorlást segítő 6 db pluszvideóval (összesen tehát 10 felvétel) együtt összesen 49.000 Ft-ba kerül. 

Mivel ezt a tanfolyamot rendszerint csak negyedévente tartom, és már jó néhány jelenlegi tanítványom is várja, ha jönnél, kérlek, jelentkezz mielőbb, nehogy lemaradj.

További írásokat a hormonjógáról itt és itt találsz. 

Várlak szeretettel!

Namaszté, 

Anita

Hormonjóga

4 alkalmas tanfolyam a változókor tüneteinek enyhítésére, a női egészség, szépség és vitalitás fenntartására.

Szentendre és az online tér → május 15-től

Részletes információk »

Légzésterápia alaptanfolyam

6 alkalmas tanfolyam, a helyes légzés, a feszültségmentes testtartás fenntartására, fejlesztésére. Asztmásoknak, posztkovid állapotban is javasolt!

Szentendre és az online tér április 13-tól

Részletes információk »

Kiscsoportos jóga tiniknek

Gerincprevenció, mozgásfejlesztés, légzőgyakorlatok, fókuszgyakorlatok, relaxáció a 13–18 éves korosztály számára szerdánként 15.30–16. 30 között. Alapozd meg a gyermeked egészséges felnőttkorát!

Részletes információkért kattints!

Kiscsoportos Hatha jógaóra

Rendszeres Hatha jóga órák gyakorlóknak, újrakezdőknek egyaránt. Ászanák, légzés, relaxáció.

Szentendre és az online tér szeptember 14-től

Részletes információk »

Senior jógaóra

Ízületekre, mirigyrendszerre ható, kíméletes jógagyakorlás kevésbé mozgékonyak számára. Légzéstechnikával, stresszoldó gyakorlatokkal.

Szentendre szeptember 14-től

Részletes információk »

Légzésterápiás jógaóra

A Légzésterápia alaptanfolyamot végzetteket várom ide. Kora reggeli, rövidebb, célzottan légzésfókuszú gyakorlás.

Szentendre és az online tér október 4-től

Részletes információk »